Aansluiting op TESTA

Om gegevens uit te wisselen met andere EU-landen heeft uw organisatie een aansluiting nodig op TESTA, het beveiligde, fysieke communicatienetwerk van de EU. Als beheerder van het Nationaal Aansluit Punt (NAP) van TESTA verzorgen wij deze aansluiting voor u.

  • Toegangsvoorziening voor meervoudig gebruik
  • Geschikt om gegevens uit te wisselen met alle EU-landen
  • Voor alle overheidsorganisaties in Nederland

Wij beheren het Nationaal Aansluit Punt (NAP)

Wij verzorgen het beheer van het National Access Point of Nationaal Aansluit Punt (NAP) van TESTA. Wij beheren dit nationale knooppunt namens Nederland sinds 2001. Het NAP is beschikbaar voor alle overheidsorganisaties in Nederland. Om de continuïteit van uw toegang tot TESTA te waarborgen, beschikken we over een gelijkwaardige uitwijkvoorziening.

Wij ondersteunen u bij de inzet van Testa-diensten

Via Testa heeft u toegang tot verschillende diensten. Wij ondersteunen u bij de inzet van deze diensten, zoals SFTP (beveiligde bestandsoverdracht), uitwisselingen met Europese instanties die zijn aangesloten op Testa (zoals ministeries of uitvoeringsorganisaties) of een aansluiting op EESSI (samen met vele duizenden organisaties in Europa). Wij ondersteunen de volgende opdrachtgevers bij de inzet van TESTA-diensten:

Wij ondersteunen de volgende opdrachtgevers bij de inzet van TESTA-diensten

Belastingdienst
CAK
Ministerie van Buitenlandse Zaken
Ministerie van Infrastructuur en Milieu
Ministerie van Justitie en Veiligheid
Ministerie van Volksgezondheid, Welzijn en Sport
RIVM
SVB
UWV

Meer weten?

Mail naar accountmanagement@rinis.nl

terug