RINIS en de industrie

Wat heeft RINIS met industrie te maken? Op het eerste gezicht niets. We verzorgen berichtenverkeer tussen overheden en organisaties met publieke taken. Daar komen geen fabrieken aan te pas.

RINIS en de industrie

Toch stonden we half november op het podium van het Stakeholder Forum Digitising European Industry in Madrid. We waren daar op verzoek van DG-Connect van de Europese Commissie. DG-Connect ziet voor RINIS een prominente rol in een Digital Innovation Hub. Deze hubs, voluit European Digital Innovation Hubs (EDIH), zijn door de EU gesteunde, landelijke initiatieven om samenwerking en kennisdeling te stimuleren.

DG-Connect raakte vooral geïnteresseerd door onze initiatieven rondom de toepassing van de Europese standaarden en bouwblokken. Omdat we domeinonafhankelijk zijn, leek het DG-Connect interessant om de industrie te laten zien hoe wij omgaan met innovaties in het overheidsdomein.

Mede dankzij collega Ron Joosten als spokesman in het panel hebben we een goede indruk achter gelaten. Zowel organisatoren als vertegenwoordigers van de industrie in de zaal waren enthousiast. Daarmee gaan we geen volgende industriële revolutie ontketenen, maar een interessante kennismaking was het wel.

Bekijk hier onze presentatie (vanaf minuut 33)

Piet van den Berg
Manager Business Development bij RINIS

terug