RINIS in transparantieregister EU

RINIS wordt steeds zichtbaarder in Europa. Om dat te onderstrepen, hebben wij onze registratie in het transparantieregister van de EU verlengd. Dat is ook voor onze deelnemers interessant!

Het transparantieregister laat zien wie welke belangen vertegenwoordigt in Brussel, en met welk budget. Zo kunnen burgers en belangengroepen het werk van bijvoorbeeld lobbyisten controleren. We hebben onze registratie om twee redenen verlengd:

1) Beter vindbaar

Met onze registratie laten we zien dat we voorstander zijn van transparantie. Tegelijkertijd zijn we dankzij het register beter vindbaar voor anderen. Zo helpt het register ons om namens onze deelnemers contact te leggen met potentiële samenwerkingspartners in Europa en om in te spelen op nieuwe ontwikkelingen.

2) Op de hoogte van nieuwe wetgeving

Dankzij onze registratie blijven wij op de hoogte van Europese initiatieven en consultaties die interessant zijn voor ons of onze deelnemers. In het register kies je de onderwerpen die je wilt volgen, zoals e-procurement of de Single Digital Gateway. Zodra er bijvoorbeeld een publieke consultatie plaatsvindt of nieuwe wetgeving wordt aangekondigd, ontvang je een update.

Meer weten over de activiteiten van RINIS in Europa? Of over de vraag wat het transparantieregister jouw organisatie te bieden heeft? Neem contact op met contactpersoon EU-zaken Liam Muitjens: 06-18 59 51 19 / lmuitjens@rinis.nl

terug