Stay tuned

Ik neem afscheid als directeur van Stichting RINIS. Na veertien jaar, waarvan tien jaar in vaste dienst. Ik heb in mijn carrière meegewerkt aan veel leuke en belangrijke dingen, van de organisatie van popconcerten tot organisatieadvies. Maar ik heb het nog nooit zo lang op één plek zo attractief gevonden als bij RINIS. Er was dan ook veel te doen en het was (bijna) altijd ontzettend leuk en uitdagend.

Volledig veranderd

Je zou kunnen zeggen dat we bij RINIS in de kern nog steeds hetzelfde doen als veertien jaar geleden. We verbinden overheidsorganisaties digitaal met elkaar. Maar de manier waarop is volledig veranderd. De roze RINIS-servers gingen naar de private cloud en RINIS groeide en ontwikkelde zich tot een professionele, flexibele organisatie waar ik ontzettend trots op ben.

Ondernemen en pionieren

Waarom klikte het zo met RINIS? Ik denk dat het de combinatie is van enerzijds ondernemen en pionieren en anderzijds de relatie met bestuurders en beleidsmakers. Bij RINIS hebben we een goed overzicht van wat er speelt in de e-overheid. Met die kennis leveren we ook een bijdrage aan de visievorming binnen overheidsorganisaties en in het verlengde daarvan hun dienstverlening aan burgers en bedrijven.

Nog een halfjaar RINIS

Ik blijf overigens nog een halfjaar aan RINIS verbonden, als adviseur in deeltijd. Dat is deels vanwege inhoudelijke klussen, deels om mijn werkzaamheden zorgvuldig over te dragen aan mijn opvolger Henk Grevelman, die zich binnenkort hier aan u voorstelt.

Afscheid

Ik had graag in oktober feestelijk afscheid genomen van alle mensen met wie ik de afgelopen jaren zo plezierig heb samengewerkt. Maar ik hoef niet uit te leggen dat een groots feest er nu even niet inzit. Daarom neem ik binnenkort op een andere manier afscheid. Nieuwsgierig? Bekijk hieronder alvast een voorproefje. En stay tuned.

Rob Verweij
Oud-directeur RINIS

terug