uNLock werkt aan veilige ‘bubbel’ voor evenementen

Concertzalen, theaters, beurshallen en congresgebouwen: we zijn er inmiddels aan gewend dat ze leeg staan. Maar daar zou wel eens verandering in kunnen komen. En we hoeven misschien niet te wachten tot een coronavaccin is uitgerold.

Stichting uNLock heeft een app ontwikkeld waarmee je digitaal kunt bewijzen dat je negatief getest bent. Bezoekers van een evenement vragen met deze app de uitslag van een recente coronatest op. Die uitslag delen zij digitaal met de organisatie. Zo ontstaat een veilige ‘bubbel’ van negatief geteste bezoekers.

Vorige week heeft uNLock een succesvolle pilot afgesloten. In januari volgen enkele vervolgpilots in samenwerking met de evenementensector. Lees meer over de pilot van uNLock.

RINIS is aangesloten bij stichting uNLock, een non-profit consortium van onder andere de Rabobank, TNO, Ledger Leopard en Universiteit Leiden. uNLock streeft ernaar om de Nederlandse maatschappij op een gecontroleerde wijze weer open te krijgen. Zonder winstbejag, en altijd met de privacy van de burgers voorop.

terug