RINIS adviseert

terug

We hebben bijna 25 jaar ervaring met digitaal gegevensverkeer in de overheid. We zetten die expertise graag in om met u mee te denken. En om concrete oplossingen te implementeren. Dat doen we met begrip voor complexiteit en oog voor eenvoud.

Voorbeelden van adviestrajecten

Als onafhankelijk kenniscentrum in het hart van de e-overheid adviseren we bijvoorbeeld over:

  • De inrichting van een nieuwe gegevensuitwisseling met een van uw ketenpartners
  • De geldende standaarden en de meest geschikte bouwblokken voor uw berichtenverkeer
  • De overstap van gegevensuitwisseling naar toegang tot 'data aan de bron'
  • De impact van nieuwe wetgeving op uw huidige uitwisselingen (nationaal of internationaal)
  • De kansen die nieuwe technologie biedt om kosten te besparen, fraude tegen te gaan of de dienstverlening aan burgers en bedrijven te verbeteren
  • Een groeipad voor gegevensuitwisseling dat aansluit op uw ambities

Nationaal en internationaal

We adviseren u over de inrichting van uw berichtenverkeer met partnerorganisaties in binnen- en buitenland. We brengen bijvoorbeeld in kaart welke standaarden van toepassing zijn en welke bouwblokken het best aansluiten op uw eisen voor bijvoorbeeld snelheid en beveiliging. Zo zorgen we ervoor dat u geen omkijken heeft naar de techniek en zich volledig kunt richten op de inhoud.

Projectmanagement en -ondersteuning

Daarnaast begeleiden we overheidsorganisaties bij concrete projecten. Dat kan bijvoorbeeld een Proof of Concept of implementatie zijn. Onze specialisten vertalen hun kennis naar directe toepassingen. Zij combineren begrip van complexe ICT-vraagstukken met aandacht voor eenvoudige oplossingen.

Meer weten?

Neem contact met ons op.

terug